Divendres, 22 de juny de 2018

Relacionar-se. Té sentit!

 

Relacionar-se / COIB

Relacionar-se. Té sentit!

Som éssers eminentment socials, això vol dir que per viure necessitem interaccionar amb els altres. Un cas clar de la importància de l'entorn social i de la comunitat són els adolescents, per als quals els amics ocupen un lloc primordial en les relacions de confiança, afecte i identificació.

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 27.02.17 - 08:27h

Si t'has trobat en situacions en què t'han sorgit emocions com la por, la tristesa, la culpa, la ràbia o l'angoixa, de ben segur que comptar amb persones significatives t'ha ajudat a superar les situacions difícils. El fet de sentir-nos compresos sense ser jutjats ens permet manifestar millor les emocions, expressar els pensaments i reubicar els plans, així com rebre suport, tant físic com emocional. Si perceps que tens una bona xarxa de suport de familiars i/o d'amics, t'ajudarà a sentir-te en companyia, a assolir un pensament positiu i a saber utilitzar estratègies d'afrontament que reforçaran el teu benestar psicològic, que és important per a la teva salut mental.

Per què és important fer activitats de grup enfront d'activitats individuals?

De ben segur que en el teu dia a dia, a la feina o durant les activitats d'oci, tens interacció amb altres persones. Les activitats en grup permeten interaccionar amb més persones que les activitats de participació passiva. Per una banda, les activitats en grup ajuden a millorar el desenvolupament del llenguatge i de la interacció i eviten l'aïllament. Per una altra, les activitats individuals fomenten l'aïllament i repercuteixen directament en la persona, empitjoren el seu benestar psicològic i la seva percepció de salut mental.

Tot i tenir obligacions i responsabilitats, és important que realitzis activitats que et distreguin. Aquestes t'ajuden a mantenir l'equilibri emocional, a disminuir el malestar i les reaccions d'enuig i, també, a combatre la depressió. 

A TMB comptes amb moltes iniciatives d'oci en grup, tant esportives com artístiques o d'altres tipus d'activitats, promogudes pels mateixos treballadors, on pots trobar un espai de lleure i relació. Informa-te'n a la intranet: 

http://tmbnet/rrhh/RH_5_PREVENCIO_SALUT/Servei_Prevencio_i_Salut_Laboral...

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB