Dilluns, 28 de maig de 2018

Protegeix els més petits del sol

 

Sol / AECC

Protegeix els més petits del sol

Estem al juliol i el sol pica. Recorda que, siguis on siguis, has protegir els nens del sol, fins i tot per sortir pel carrer a fer una passejada. 

Servei de Prevenció-Medicina del Treball, en col·laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer, AECC / 13.07.17 - 08:00h

Si els teus fills, nebots, nets, germans... són adolescents, recorda'ls que es protegeixin del sol,  encara que ja siguin grans cal que tinguin present que és important utilitzar mesures de protecció solar per prevenir el càncer de pell.

A resguard del sol en 6 passos

Seguint unes senzilles indicacions tindràs els nens i adolescents ben protegits del sol:

  • Evita que es posin al sol en les hores centrals del dia, de 12h a 16h. No només si sou a la platja, també a la piscina, a la muntanya i en qualsevol activitat a l'aire lliure.
  • Posa'ls crema, o millor, ensenya'ls i anima'ls a posar-se'n ells mateixos. Com més s'acostumin a fer-ho sols, més probabilitat que mantinguin aquest hàbit quan siguin grans.
  • També acostuma'ls a posar-se samarreta, gorra o barret, fins i tot ulleres de sol (que estiguin homologades). 
  • Encara que portin protector, no deixis que passin massa temps sota el sol. 
  • Utilitza protecció solar molt alta (50+), aplica-la 30 minuts abans de sortir de casa i torna a fer-ho al cap de dues hores.
  • Si sou a la platja o la piscina (o al riu del poble), utilitza fotoprotectors resistents a l'aigua i torna'ls a posar crema després de banys que durin més de 20 minuts.

M'ho dius o m'ho expliques? O com posar-li crema al nen

Sabem que no és fàcil posar en pràctica els consells que et donem, als nens no hi ha qui els pari i de vegades el més difícil és atrapar-los. 

Posar-li la crema protectora pot ser tot un repte, però és important que els facis participar-hi i que a poc a poc es vagi convertint per a ells en un hàbit. 

No esperis a l'últim moment. La nostra primera recomanació és que els posis la crema abans de sortir de casa, un cop passada la porta, la cosa es complica. 

Prova de fer-ho divertit. És possible que la tasca els sembli avorrida, però hi ha moltes maneres de convertir-la en un joc en el qual ells siguin els protagonistes.

Et donem algunes idees: 

  • Per als més petits, connecta els punts:

Tira-li gotes de crema als braços i les cames, mentre es distreu unint els punts, tu aprofites per posar-li crema.

  • Per als perepunyetes, Body Paint:

A alguns nens no els agrada la textura de la crema i els costa tocar-la. Per salvar aquesta barrera et proposem donar-los una esponja de maquillatge i jugar amb ells a pintar-se el cos amb la crema o que te la posin a tu. 

  • Per als competitius, una carrera: Per fi faràs servir el comptador del mòbil, reparteix crema entre tots i engega'l, a veure qui és el primer de posar-se el protector per tot el cos.
  • Al para-sol, endevina endevinalla: Endevina la lletra que t'estic dibuixant amb la crema i després escampem-la bé per esborrar-la.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB