Divendres, 27 d'abril de 2018

Estar en forma no costa tant

 

AECC

Estar en forma no costa tant

Ja no fa fred, ja no fa mandra sortir al carrer, es fa més vida fora de casa... Quina sort! Ja no tens excuses per no fer exercici físic. 

Servei de Prevenció-Medicina del Treball, en col·laboració amb l'Associació Espanyola contra el Càncer, AECC / 06.07.17 - 08:24h

Però compte, t'ho posem molt fàcil ara per començar, i després has de continuar tot l'any. Estàs preparat/preparada?

No s'hi valen excuses  

Som-hi, però què necessites abans de fer exercici? Doncs ganes i poca cosa més. Així i tot, et donem alguna indicació: 

 • En principi no és necessari que vagis al metge per dir-li que vols fer exercici, tret que vulguis donar-li una alegria, tinguis algun problema de salut que requereixi seguiment o siguis una dona major de 50 anys o un home major de 40. També si portes una llarga temporada d'inactivitat, ja que és important que consultis la càrrega d'exercici que pots realitzar.
 • Tria un exercici que s'ajusti a la teva realitat i que puguis dur a terme sense gaires complicacions. No és necessari que et converteixis en tot un “runner”, n'hi ha prou amb caminar, fer senderisme, trotar, anar amb bicicleta, nedar, ballar, anar a classes col·lectives al gimnàs, utilitzar màquines d'exercicis aeròbics al gimnàs (cinta rodant, bicicleta estàtica, el·líptica, rem…), practicar esports de predomini aeròbic com el tenis, el bàsquet, el golf… 
 • Tria un exercici que et vingui de gust i et motivi, no hi ha res que faci més mandra que haver de fer alguna cosa que no ens agrada en absolut.
 • Ja ho tens? Doncs endavant, però pas a pas. Si fa temps que no fas exercici és preferible que ho reprenguis de manera gradual.
 • Recorda que els miracles no existeixen i que qualsevol pràctica et suposarà un esforç, per petit que sigui, i fins i tot, de vegades, cruiximent! 
 • Intenta ser constant, perquè passades les primeres setmanes et resultarà molt més fàcil i plaent.

Som una mica pesats amb això, però és fonamental que l'exercici formi part de la teva vida diària, perquè és l'única manera que en puguis veure els beneficis.

I si no tinc temps per fer exercici, què?

Res, excuses. Segur que pots realitzar una activitat mínima. T'expliquem com:

 • Si pots, vés caminant a la feina, o part del camí si és lluny (baixa dues parades abans del bus/metro, aparca el cotxe una mica més lluny…).
 • Les coses típiques: no agafis l'ascensor, puja i baixa les escales a peu.
 • Si vas caminant pel carrer, fes-ho a pas lleuger.
 • T'agrada ballar? Converteix casa teva (encara que sigui petita) en una pista de ball, aprofita qualsevol estona per posar música i moure l'esquelet.
 • Més exercicis: abdominals, flexions... 

 

 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB