Dilluns, 19 d'agost de 2019

Nova etapa de la formació a TMB

 

Nova etapa de la formació a TMB / M.A. Cuartero

Nova etapa de la formació a TMB

Canvien de treballar sota demanda a treballar en oferta, orientats a impulsar una filosofia de formació que permeti als treballadors participar activament en el procés d'aprenentatge.

Miquel Ballester, coordinador de formació / 25.03.19 - 08:46h

La Unitat de Formació s'acaba de traslladar a l'Edifici de Zona Franca. Aquest canvi d'ubicació està englobat dins d'un seguit d'accions i decisions impulsades des de la nova Direcció de Persones, que generarà  formes diferents de fer, orientades a impulsar una filosofia de formació que permeti als treballadors participar activament en el procés d'aprenentatge.

En el nou context laboral, la formació és més important que mai; les persones han de ser responsables del seu desenvolupament, orientat, assessorat i guiat pels experts en formació. Les noves generacions i les noves demandes del mercat laboral, influenciades per la globalització i la transformació digital contínua, exigeixen que estiguem permanentment actualitzats, i a TMB volem desenvolupar i potenciar la formació per donar resposta a aquesta realitat; l'última edició de l'informe Tendències mundials de capital humà, publicat per Deloitte el 2018, destaca la importància de seguir aprenent constantment per ser millors professionals.

Dins d'aquest canvi de paradigma, volem anar treballant cap a un model més racional, de dalt a baix,  guiat i orientat per Formació, a partir de criteris clars, homogenis, transparents i coneguts. 

Canviem de treballar a demanda, bàsicament, a treballar en oferta, fomentant la comunicació amb l'empleat  perquè sigui coneixedor de les línies formatives que es duen a terme i les formacions en obert on es puguin apuntar. 

Presentarem un nou model de competències que sistematitzarà les formacions i arribarà a més gent i un nou model en idiomes, que properament explicarem.

Potenciarem el rol dels formadors interns per donar-los un espai i un entorn de comunicació per compartir experiències.

Obrirem una nova porta a l'e-learning on hi haurà novetats properament que ja us anunciarem; les noves metodologies d'aprenentatge ja no posaran únicament el focus en el què, sinó que també es preocupen del com.

En definitiva, volem anar introduint un canvi cultural en el qual també les persones i els responsables dels equips siguin corresponsables de la seva pròpia formació i la dels seus col·laboradors, i vegin la formació com una possibilitat de creixement real.

 

Compartir:

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB