Divendres, 26 de febrer de 2021

La Jornada de Sistemes de Participació s'obre al món digital

 

Fotografia del lliurament de premis / Pep Herrero

La Jornada de Sistemes de Participació s'obre al món digital

La XVII Jornada de Sistemes de Participació de TMB ha estat la primera amb seguiment des de les xarxes socials. Lactivitat 2.0 en els perfils de Twitter i Facebook de la companyia ha arrodonit una jornada que ha estat, un any més, tot un èxit.

Toni Esteve / 24.10.13 - 16:48h

L’Auditori de l’ONCE ha acollit per segon any consecutiu la Jornada de Sistemes de Participació de Transports Metropolitans de Barcelona, una jornada que, gràcies a la voluntat i l’esforç de tots els participants i organitzadors, ha arribat a la dissetena edició, la primera que ha comptat amb un seguiment 2.0. L’estrena de les piulades a Twitter amb l’etiqueta #genTMB i les publicacions al mur de Facebook han permès establir una nova forma d’interacció amb els assistents i el públic virtual. Per primera vegada tots els seguidors de TMB a les xarxes socials han pogut seguir a temps real el desenvolupament de la jornada de sistemes de participació, tant els treballadors de la companyia com el públic extern.

La jornada ha començat a les deu al vestíbul annex de la sala de l’Auditori de l’ONCE amb l’obertura al públic de l’exposició fotogràfica que recull les propostes presentades pels 34 Grups de Treball de TMB, pels 9 TAO (Team of Analysis and Optimization) i pels 12 equips 5S, els tres grans eixos que, juntament amb les reunions de treball i anàlisi i els esmorzars de treball, centren el dia a dia de Sistemes de Participació. Cal destacar que la mostra ha estat un resum clar i didàctic de la feina que durant tot un any han desenvolupat, amb una clara orientació pràctica, els grups que hi han participat.

Lliurament de diplomes

A dos quarts d’onze han arribat el director general de Metro, Sebastián Buenestado, i el director general de Bus i Transports de l’Oci, Jaume Tintoré, que han visitat els diferents plafons explicatius i han entregat un diploma a cadascun dels membres dels Grups de Treball. Més tard s’hi han afegit el vicepresident executiu, Dídac Pestaña, i el president, Joaquim Forn.

La visita a l’àrea d’exposició ha finalitzat a dos quarts d’una per donar pas als actes de l’Auditori, que han començat amb un emotiu recordatori dels presentadors de l'acte, María Luisa Lesaca i Marcel·lí Jansà, al company Jesús Montesinos, desaparegut ara fa gairebé un any. Tot seguit s'ha emès el el vídeo "Timeline Facebook: recorregut històric per TMB", un audiovisual, presentat per primer cop, que ens convida a fer un petit viatge per la història de la companyia entre els anys 1979 i 2012.

A continuació el vicepresident executiu ha donat la benvinguda a tots els assistents i participants. El vicepresident  ha destacat que el principal actiu de TMB "són tots els seus treballadors" i ha agraït als participants el compromís, el talent i la dedicació "per implantar propostes que continuïn situant TMB com una empresa compromesa amb la millora contínua que permeti a la companyia consolidar el seu gran objectiu, el de continuar sent un referent internacional en la mobilitat sostenible que tant ha contribuït a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes de Barcelona i de la seva àrea metropolitana".

L’acte ha seguit amb la presentació de la projecció “Barcelona, aparador del món per a la qualitat del servei del transport públic” i després ha pres la paraula la directora de l’Àrea de Finances i Recursos Humans Corporatius. Asunción Santonlaria ha manifestat que la Jornada de Sistemes de Participació "és un dia d'orgull". També ens ha recordat que "no podem triar el temps que ens toca viure, vivim quan toca viure, però sí que podem fer moltes coses perquè aquest temps, que és dur, sigui millor" i que els treballadors que han col·laborat en sistemes de participació i tota la resta d"intraemprenedors" que hi ha a la companyia en són la mostra. A continuació s’ha presentat el vídeo de la causa solidària que han triat enguany els treballadors de TMB: “Mou-te per la gent gran”.

Lliurament de premis i clausura de l’acte

Un cop ha finalitzat el vídeo, ha arribat un dels grans moments de la jornada, l’anunci dels 17 Grups de Treball premiats i el lliurament dels guardons a mans del president de TMB, del vicepresident executiu i dels directors generals de Metro i Bus. Els premis s'han repartit entre 6 categories diferents: Màquines i comprovadors, Utillatges i estructures adaptades, Estalvi energètic i de consums, Seguretat i ergonomia, Optimització de processos i Millores en formació i informació.

El president de TMB, Joaquim Forn, ha tancat l’acte destacant la importància dels valors de TMB, que, des de la voluntat d'innovar, el compromís, l'esforç i la voluntat de fer la feina ben feta ens han permès assolir un "reconeixement social tan important com el que tenim" i destacar "amb unes notes molt i molt bones" en les enquestes ciutadanes.

Fotografia de l'exposició / Pep Herrero
Fotografia de l'exposició / Pep Herrero
Fotografia del president de TMB, Joaquim Forn
Fotografia del president de TMB, Joaquim Forn

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB