Divendres, 7 de maig de 2021

El Consell d’Administració de TMB aprova la tramitació d’un crèdit de 95 milions per garantir el servei i els llocs de treball

 

El Consell d’Administració de TMB aprova la tramitació d’un crèdit de 95 milions per garantir el servei i els llocs de treball

El Consell d'Administració de TMB va decidir ahir la tramitació d'un crèdit a curt termini per un import de 95 milions d'euros que serviran per mantenir els serveis i garantir els pagaments i els llocs de treball, fins que arribin els fons de compensació previstos  per part de les administracions.

Redacció / 12.06.20 - 10:24h

Els efectes econòmics que la pandèmia de la Covid-19 ha generat  en el transport col·lectiu, i a TMB en particular, són molt importants per la dràstica reducció de passatgers, que ha arribat a percentatges superiors al  90%.  Per contra, s’ha mantingut un nivell alt d’oferta  per facilitar la mobilitat amb la màxima seguretat per als  usuaris.  Actualment l’oferta ja és del 100% a Metro i de més del 85% a Bus.

Aquest desequilibri, sumat a la lenta recuperació de  la demanda prevista durant els propers mesos, posiciona TMB en una difícil situació econòmica. Actualment la demanda va pujant día a día i actualment es situa entorn al 35%. Les  previsions per als propers mesos són encara incertes.  Es calcula que podem necessitar fins a dos anys per recuperar la demanda de passatgers que utilitzaven el transport públic abans de la crisi.

L'impacte econòmic acumulat del Covid-19 des de l’inici de la pandèmia  ha de ser compensat  d'acord al Decret Llei 7/2020 de Presidència de la Generalitat de Catalunya i la la circular 4/2020 de l'ATM per a la compensació econòmica dels serveis de transport públic durant l'emergència causada paper Covid- 19.

El desequilibri financer actual de TMB respon, doncs, a la manca d’ingressos tarifaris, les despeses pel  manteniment de l’oferta de serveis i  que, fins  ara, TMB no ha rebut aportacions econòmiques  compensatòries de cap administració. Des de TMB  s’estan realitzant nombroses  gestions amb les diferents institucions públiques (Comissió Europea, Govern central i Generalitat de Catalunya) perquè responguin amb celeritat i prenguin mesures urgents per afrontar les necessitats financeres del transport públic i garantir la prestació del servei.

La tramitació del crèdit aprovat ahir per TMB suposa l’aposta de la companyia per mantenir els nivells de servei  de transport aportant una solució temporal fins l’arribada dels fons promesos per al transport públic per les administracions, garantint mentrestant el salaris dels  treballadors i el pagament a proveïdors.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB