Diumenge, 7 de juny de 2020

La Clara Latorre ens explica què i qui hi ha darrere de 1.500 places hospitalàries per a malats de Covid-19

 

La Clara Latorre ens explica què i qui hi ha darrere de 1.500 places hospitalàries per a malats de Covid-19

La Clara Latorre i el Pau Serra, bombers del Cos de Bombers de Barcelona, han dissenyat tot el dispositiu de més de 1.500 places hospitalàries per a malats de coronavirus i la logística del seu trasllat en busos de TMB.

Redacció / 20.04.20 - 13:58h

GenTMB ha contactat aquest matí amb la Clara. Ens explica que com a bombers s'han hagut d'enfrontar a grans incendis i situacions difícils en indústries químiques, però mai havien hagut de coordinar una part important d'una crisi sanitària com aquesta. No estan sols: "20 companys bombers més estan treballant braç a braç amb nosaltres per gestionar aquesta situació sobrevinguda”. “Pensa que la nostra és una feina vocacional, ens devem al ciutadà, i la ciutadania necessitava disposar de més places hospitalàries i d'una logística de trasllat i cura de persones que, havent superat la malaltia, han d'estar-se fora de casa seva uns dies”. 

 Ho van tenir clar: per què s'han de fer coses noves en comptes d'aprofitar els recursos que ja tenim? I així van dissenyar les extensions d'hospitals, utilitzant els espais públics, i en només 11 dies van aconseguir incrementar en 1.546 llits el sistema hospitalari. 

El CEM Olímpic per a l'Hospital de la Vall d'Hebron, el CEM Claror per a l'Hospital del Mar, el CEM Guinardó  per a l'Hospital de Sant Pau i la Facultat d'INEF per a l'Hospital Clínic. Alhora, d'acord amb els hotels que hi estan col·laborant, com Cotton House, Praktik Bakery, Praktik Vinoteca, Melià Sarrià, Ilunion i Princess,  van posar en marxa residències per als pacients que són donats d’alta però que cal que estiguin aïllats per fer la quarantena. 

I el mateix han fet pel que fa al trasllat dels pacients. Per què no aprofitem els autobusos que ja tenim a la ciutat? La Clara ens explica que ràpidament es van posar en contacte amb TMB. “La resposta no es va fer esperar, al moment ens van dir que sí, i tot han estat facilitats per part de TMB”. Ens explica que “va ser molt emocionant saber que en poques hores més de 200 persones s'havien apuntat per fer de conductors voluntaris per a aquests trasllats”. 

La seva intenció era alliberar les ambulàncies per als casos greus, de manera que van pensar "que el transport en el bus li dona més qualitat i confiança de recuperació al pacient”.

La Clara conclou la nostra xerrada amb una contundent afirmació. “La nostra feina és molt vocacional; ens devem al ciutadà, però ha quedat perfectament clar que la mateixa vocació de servei també la té el personal de TMB, i ens en sentim molt orgullosos”.  

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Bus
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB