Andana Central, l'Associació d'Amics del Metro de Barcelona

Aquest mes de maig s'ha constituït l’Associació d'Amics del Metro de Barcelona amb l'aprovació, per unanimitat, dels estatuts que regulen les activitats que desenvoluparà. L'associació es donarà a conèixer amb el nom d'Andana Central.

Toni Esteve / 22.05.14 - 13:07h

Un grup d'aficionats a la història del metro han posat en comú el seu interès i han decidit crear una associació que neix amb la vocació d'apropar-se a la ciutadania per difondre la memòria del suburbà. Els estatuts s'han aprovat per unanimitat i recullen, a banda dels aspectes legals, el nom, Associació d'Amics del Metro de Barcelona, i les principals activitats que desenvoluparan.

Bàsicament els àmbits de treball d'Andana Central, nom amb què es donarà a conèixer l’associació en els espais de difusió de la seva activitat, són 3: l'estudi, el coneixement, la recerca, la difusió, l'intercanvi de vivències i la promoció de tota temàtica relacionada amb la història tècnica i sociocultural del Metro de Barcelona i el seu entorn; el foment de la salvaguarda del material i la documentació ferroviària, i la difusió cultural del protagonisme de TMB dins del transport col·lectiu del sistema urbà de Barcelona.

L'Andana Central arrenca

En un primer moment, els objectius de l'associació són aconseguir un local per a les reunions i per desar el material de què disposen, establir un lligam amb TMB a través d’un conveni per fer accions conjuntes, inscriure's a la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril i la creació d'una pàgina web.

Les primeres propostes concretes que els socis s'han plantejat com a possible fita són celebrar el 90è aniversari del Gran Metro i donar difusió a la preservació de l'accés del carrer Bruc de l'estació Urquinaona de la L1, l’última que queda en el seu estil.

La Junta

La Junta Directiva de l'Associació d'Amics del Metro de Barcelona és la següent:

President: Ramon Carbó
Secretari: David Heredia
Tresorer: Jordi Orta
Vocals: Manel Castaño / Ramón Masagué / Álex Reyes / Diego Garcia / Marc Filella

El president honorífic és Antonio García Bañón, encarregat de la restauració del tren sèrie 300 que actualment conserva TMB.

Socis de l'Associació / TMB
Socis de l'Associació / TMB

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB