Dimecres, 20 de juny de 2018

TMB col·labora en la formació dels bombers i dels cossos i forces de seguretat

 

Formació dels bombers i dels cossos i les forces de seguretat / Ajuntament de Barcelona

TMB col·labora en la formació dels bombers i dels cossos i forces de seguretat

Des del 2012, TMB participa activament en diverses de les accions formatives de Bombers de Barcelona, juntament amb el departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i altres entitats.  

Redacció / 02.02.17 - 14:52h

La companyia vol tenir una participació activa en el foment i la millora de la cultura de la seguretat en el transport i, per aquest motiu, col·labora des de fa temps en la formació dels professionals de la seguretat i les emergències.

Així, s'ha treballat amb Bombers de Barcelona per preparar un curs d'atenció a múltiples víctimes, el qual s'inclourà en la seva programació formativa. Es tracta d'un curs homologat per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i inclou un exercici pràctic que simula l'accident d'un autobús en què hi ha entre 10 i 12 persones ferides. Per dur-lo a terme, TMB cedirà un vehicle (la vida útil del qual ja ha acabat) i també l'espai per fer el simulacre. 

Anteriorment ja van fer-se altres exercicis similars, com el d'un accident amb múltiples víctimes a Castelldefels, que es va fer en col·laboració amb la direcció general de Protecció Civil, el simulacre d'un accident d'avió a l'aeroport de Barcelona, o bé exercicis de tècniques per treure d'un autocar accidentat les víctimes atrapades a l'interior, el qual es va dur a terme l'any passat en el marc de la Jornada tècnica sobre accidents de múltiples víctimes en vehicles de transport col·lectiu. El darrer simulacre va ser el novembre del 2016: va tenir lloc al túnel de la Ronda del Mig i va consistir a simular un accident a l'interior del túnel amb múltiples víctimes.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Bus
Conceptes
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB