Divendres, 22 de juny de 2018

“María Magdalena”, una fotografia de José Mercado

 

Maria Magdalena / José Mercado

“María Magdalena”, una fotografia de José Mercado

El José ens presenta el seu darrer treball fotogràfic, inspirat en una de les figures més emblemàtiques de la història, una Maria Magdalena femenina, sensual, divina i moderna que domina tota l’escena.

Redacció / 04.08.17 - 10:14h

Ara fa un any que José Mercado va iniciar un projecte fotogràfic que porta el nom de “Obras clásicas”. El primer tema que ha volgut ressaltar ha estat el rebuig patit per la dona al llarg de la història: “Desde un principio tuve claro que lo que quería mostrar era mi oposición al rechazo que ha sufrido la mujer durante toda la historia de la humanidad y el que sufrió por parte de la iglesia. Este era el momento perfecto para representarlo a través de mis fotografías”.

La idea de representar alguna d’aquestes obres clàssiques de la pintura, però des de la seva perspectiva, li va sorgir mentre veia pintures de diferents escoles i èpoques.

Va començar aquest projecte amb el quadre que li va cridar més l’atenció, La última cena, de Leonardo Da Vinci, i el paper de la dona, en aquest cas, Maria Magdalena, que en la pintura està representat en la persona de l’apòstol Joan.     

La fotografia del José és impressionant. El lloc triat per representar l’escena és la barra d’un bar. Tots els personatges, els 13, són femenins i tots estan d’esquena a la càmera, excepte Maria Magdalena, que està de front. La cara de Jesús està reflectida en un mirall que hi ha al taulell del bar.

La figura de Maria Magdalena

Maria Magdalena és un dels personatges més fascinants de l’època de Jesús, un personatge que unes vegades se l’ha idolatrat com si es tractés d’una heroïna i unes altres se l’ha maltractat. És un personatge tan fascinant que els millors pintors de totes les èpoques l’han pintat: Leonardo da Vinci, Caravaggio, Tiziano, El Greco, Rafael, Murillo, José de Ribera, etc. Maria Magdalena simbolitza, també, la imatge de la dona rebutjada per l’església i la història.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB