Dimecres, 20 de juny de 2018

És a les teves mans

 

Comença a cuidar-te / AECC

És a les teves mans

El càncer de còlon és el tumor maligne que té més incidència a Espanya, si tenim en compte homes i dones. Encara que aquesta incidència va en augment en països occidentals i desenvolupats, hi ha mesures que pots seguir per prevenir-lo.

Servei de Prevenció-Medicina del Treball, en col·laboració amb l'Associació Espanyola contra el Càncer, AECC / 05.04.17 - 09:36h

Es diagnostiquen aproximadament 20.000 casos nous en homes i 14.000 en dones. Encara que aquesta incidència va en augment en països occidentals i desenvolupats, hi ha mesures que pots seguir per prevenir-lo. És a les teves mans! 

Què puc fer

Són diversos els mals hàbits associats a l'aparició del càncer de còlon, per això volem que els coneguis bé i modifiquis aquells en què no tinguis un aprovat. Per ajudar-te, et deixem unes recomanacions molt concretes, que pots intentar seguir si encara no ho estàs fent.

  • Les dietes riques en greixos animals (carns vermelles) i pobres en fibra poden augmentar el risc de càncer de còlon.
  • Una vida sedentària també pot afavorir l'aparició d'aquesta malaltia.
  • El tabac és perjudicial per a la salut en general, i augmenta l'aparició de pòlips que poden derivar en càncer de còlon.
  • El consum d'alcohol també pot contribuir a l'aparició de pòlips, entre altres problemes seriosos per a la salut.
  • Porta una dieta sana i equilibrada que inclogui fibra, fruita i verdura diàriament. És preferible que prenguis pollastre, peix i gall dindi, i has d'evitar la brioixeria industrial. 
  • Fes exercici diàriament, no importa l'edat que tinguis, sempre n'obtindràs un benefici contra el càncer. És recomanable que realitzis exercici amb intensitat moderada almenys durant 30 minuts, cinc dies a la setmana.
  • Això no és cap novetat: no fumis. I si algú proper a tu és fumador/a, anima'l a deixar-ho, el fumador passiu també pateix les conseqüències del tabac. 
  • Evita el consum d'alcohol. A part dels riscos que pot suposar per a la teva salut, l'alcohol no és un aliment, per tant no aporta nutrients i, per contra, sí moltes calories (que són calories buides).
 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB