Diumenge, 22 d'abril de 2018

Es pot evitar la incontinència urinària?

 

Incontinència / COIB

Es pot evitar la incontinència urinària?

Una bona manera de prevenir-la o millorar-la és enfortint els músculs de la pelvis a través d'uns exercicis anomenats “exercicis de Kegel”.

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 17.03.17 - 08:04h

Les persones que pateixen incontinència urinària no tenen un control total dels seus esfínters i això els genera pèrdues d'orina involuntàries. Pot estar causada per haver tingut un part complicat, per l'obesitat, tos crònica, estrenyiment crònic, seqüeles postcirurgia... Es pot donar en qualsevol edat, tot i que és més comú entre les dones (20% de les majors de 40 anys i 39% majors de 60 anys). Una bona manera de prevenir-la o millorar-la és enfortint els músculs de la pelvis a través d'uns exercicis anomenats “exercicis de Kegel”. T'ensenyem a fer-los:   

  • Identifica els músculs del perineu, que són aquells que es troben entre l'anus i els genitals. Aquests són els que hauràs d'exercitar per tal de prevenir les pèrdues d'orina.
  • Contrau els músculs com si volguessis aturar la micció i compta a poc a poc fins a deu o vint.
  • Relaxa els músculs perineals sense empènyer cap enfora. 
  • Per començar, repeteix 10 vegades una sèrie d’exercicis de contracció i relaxació, 4 vegades al dia. 
  • A mesura que vagis practicant, augmenta cada setmana, de 5 en 5, el nombre d'exercicis de contracció i relaxació (10, 15, 20 i 25), fins que arribis a 25 exercicis, 4 vegades al dia.
  • Fes els exercicis amb la freqüència indicada. L'excés d’exercicis no et farà enfortir més de pressa el sòl pelvià, sinó que et pot arribar a causar fatiga muscular i que això faci augmentar la incontinència. Ves amb compte també si tens molèsties a l'abdomen o a l'esquena mentre fas els exercicis. Pot voler dir que ho fas de manera incorrecta.

Aquestes pautes t'ajudaran a millorar o recuperar el control de la bufeta urinària. Consulta més informació sobre com realitzar els exercicis de Kegel i parla amb el personal d'infermeria del teu centre de salut si necessites més assessorament.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB