Divendres, 22 de juny de 2018

Aprofita l’estiu per fer més àpats en família

 

Àpats en família / COIB

Aprofita l’estiu per fer més àpats en família

Cada cop hi ha més persones que mengen soles i el fet de menjar en companyia es redueix gairebé de forma exclusiva a les celebracions.

Personal d’infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 28.07.17 - 11:35h

A la nostra societat, qualsevol celebració s'associa a menjar i beure. Com en totes les cultures, compartir aliments és una forma de comunicació, una manera d'expressar-se i de relacionar-se. No obstant això, cada cop hi ha més persones que mengen soles i el fet de menjar en companyia es redueix gairebé de forma exclusiva a les celebracions. 

Menjar acompanyat és molt important, ja que prevé de l'aïllament i la sensació de solitud. I si aquests moments són importants en tots els grups d'edat, ho són especialment per als nens i els adolescents. Fer àpats en família és un element clau per al seu desenvolupament. 

Els àpats familiars són una de les eines més potents que els pares tenen a l'abast per inculcar hàbits saludables als seus fills. Tal com han demostrat diferents investigacions, fer àpats en família és un factor de protecció de la salut infantil sobre aspectes com l'obesitat, l'anorèxia o la bulímia. A més, el seu impacte en el benestar dels nens va més enllà dels trastorns alimentaris. Els àpats familiars potencien el vincle entre pares i fills i contribueixen a millorar la seva relació. 

Cada cop és més habitual que els dos pares treballin fora de casa i els fills hagin de quedar-se a dinar als menjadors escolars, cosa que converteix el sopar en l'únic àpat del dia que es pot fer en família. Si és el cas de la teva família, aprofita el període de vacances de l'estiu per asseure-us més sovint tots a taula. No deixis perdre l'hora de dinar o de sopar per crear moments afectius i de comunicació. Amb el televisor apagat i sense presses, els teus fills podran gaudir al costat de la família del sopar mentre es parla i es comenta el que ha passat durant el dia. 

Si els teus fills són adolescents, a més, és important que:

  • Evitis que canviïn els horaris habituals dels àpats en comú o que sopin sols a la seva habitació. 
  • Controlis i els assessoris sobre què mengen fora de casa.

Vols saber-ne més, sobre la relació entre comunicar-se i menjar i beure? Consulta'n més informació.  

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB